GLOBUS

OSUĐENA ZA SILOVANJE MALOLJETNIKA Ja nisam seksualni predator, učenik me zaveo

Jennifer Caswell prijeti kazna zatvora

(Al. Ti.)

20.5.2015

Nisam silovatelj. Učenik je mene zaveo. Sve se to dogodilo jer sam bila nesretna u braku. Moj suprug mi u deset godina braka nikada nije dao kompliment, rekla je učiteljica Jennifer Caswell (29) kojoj prijeti kazna zatvora zbog silovanja maloljetnog učenika (15).

Caswell je radila u kao učiteljica engleskog jezika u malom gradiću Hollisu u američkoj saveznoj državi Oklahomi. Bila je udana. Uhapšena je u junu prošle godine u motelu gdje je bila s učenikom.

U emisiji sa "Dr. Philom je ispričala svoju priču.

"Sve je bila učenikova inicijativa".

- Ja sam bila zavedena. Nije bilo obrnuto. Nabacivao mi se i grlio me. Jednom mi je prišao jako blizu. Htjela sam otići, a onda me poljubio. Ostali smo u učionici dva sata. Seksali smo se oko 15 minuta. Sve je to bila učenikova inicijativa - kaže Caswell koja je vezu s učenikom počela u aprilu 2014. godine.

- Jeste li mu rekli da prestane - pitao je Dr. Phil bivšu učiteljicu.

- Rekla sam mu ne, i da ne možemo dalje nastaviti, no sve je bilo uzalud. Mogla sam otići, ali nisam. Nakon što je sve završilo nisam mogla vjerovati da sam to učinila - kaže Caswell.

Nakon toga dala je otkaz, a samo šest mjeseci prije nego što su počeli vezu dobila je dozvolu da radi kao učiteljica. Nekoliko puta su se seksali u aprilu i maju. Učiteljica je već tada bila sumnjiva, no nije bilo dokaza protiv nje.

Učenik ju je štitio i rekao da je ona samo jedna "ljubazna učiteljica". Početkom ljeta učenik je otišao u Mississippi posjetiti majku. Učiteljica je krenula za njim. Sastali su se u spomenutom motelu gdje je uhapšena.  

- Nisam predator i nisam prijetnja nikome - kaže sada Caswell, piše Daily Mail.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.