JUNCKER: Napad u Nici kukavički čin terora

Predsjednik Evropske komisije

Fena
15.07.2016 08:20

Evropska unije je ujedinjena u borbi protiv mržnje i nasilja i spremna je da nastavi borbu protiv terorizma kako unutar tako i van svojih granica, poručili su danas najviši evropski zvaničnici izražavajući solidarnost sa žrtvama napada u Nici i francuskim narodom.

Najviši zvaničnici institucija EU, neposredno poslije napada u Nici, izrazili su svoju solidarnost s francuskim narodom i vlastima u Parizu.

Predsjednik Evropske komisije  Jean-Claude Juncker u saopćenju poručuje da je i sam pogođen i tužan  zbog dešavanja u Nici tokom Nacionalnog praznika Francuske, prenosi agencija Tanjug.

- Izražavam solidarnost sa žrtvama, porodicama i svim Francuzima i Francuskinjama koji su u žalosti zbog kukavičkog čina terora. Francuska može da računa na Evropsku komisiju i zemlje članice EU u nastavku borbe protiv terorizma kako unutar tako i van granica EU - stoji u saopćenju predsjednika Evropske komisije.

Predsjednik Vijeća EU Donald Tusk je sa samita azijskih i evropskih zemalja u Mongoliji poručio da je danas tužan dan za Francusku i Evropu.

- Tragičan paradoks je u tome što su mete napada bili ljudi koji su slavili slobodu, jednakost i bratstvo. Stojimo ujedinjeni s porodicama žrtava, francuskim narodom i njegovom vladom u borbi protiv nasilja i mržnje - poručio je Tusk.
   
I šefica diplomatije EU Federika Mogerini pridružila evropskim liderima u poruci "ujedinjeni protiv mržnje i nasilja".

Oglasi

NA VRH