GLOBUS

Supruga Kim Jong-una trpi torturu i orgije

Avaz.ba

31.1.2018

S obzirom na to da je zabranio vjenčanja i sahrane, ubio sopstvenog brata i tetka, uredio državu bez elementarnih ljudskih prava gdje je sve podređeno elitama, odnosno njemu, nije teško zaključiti da Kim Jong-un nema baš neke kvalitete koji čine dobrog supruga.

Njegova žena je sasvim druga priča – barem prema ono malo detalja čije plasiranje u javnost dozvoli njen suprug.

Ri Sol-ju navodno je rođena u periodu između 1985. i 1989, mada niko ne zna tačno, a navodi se da joj to nije ni pravo ime, već pseudonim.

Njena porodica dio je sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde da je ona cijeli život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne djevojke koje su bile primjerene dobi, danas-sutra za vjenčanje s Kimom.

Završila je srednju školu u Pjongjangu, a studirala je muziku u Kini, što nije ništa neobično, budući da je poznato kako je Kim velik obožavalac plesa i pjesme i u ženama vidi nekog “čija je dužnost da ga zabavlja”.

Navodno je neko vrijeme bila dio orkestra Unhasu, te je imala i javne nastupe. Sjevernokorejske vlasti i policija sproveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So-ju u toj fazi života, jer sada više nije primjerena činjenica da je pjevala drugima.

Osim toga, ona je bila i aktivna navijačica, te se takmičila na Azijskom atletskom prvenstvu koje se održalo u Južnoj Koreji.

Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu “zapela za oko”, već zato što je njegov otac, predosjećajući da je lošeg zdravstvenog stanja prije moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008, a on se i ostvario 2009, pisao je BBC.

I dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabilježeni su dugi periodi – od čak godinu do dvije, kad Ri Sol-ju uopšte nije viđana u javnosti.

Spekulisalo se tada da je Kim možda naredio da je ubiju, a manje drastične ideje kažu kako joj Kim zabranjuje izlaske kao “trening discipline”.

Pretpostavlja se da par ima dvoje djece – jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012, što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. U to vrijeme je u Sjevernoj Koreji u posjeti bio košarkaški idol Kim Džong Una, Denis Rodman, koji je po povratku u SAD izjavio britanskom “The Sun” da je vođa dobio kćerku.

Njegovo ludilo ide toliko daleko da je, u opsesiji likom svog djeda i utemeljivača države Kim Il Sunga, navodno obavio velik broj plastičnih operacija, kako bi mu što više bio sličan.

Osim toga, anonimni izvor iz sjevernokorejske vlade je izjavio da je Kim tražio da se njegovoj ženi ranije izazove porođaj, zbog uvrnutog razloga – kako bi se dijete rodilo krajem 2012, kad se obilježava 100. godišnjica rođenja Kim il Sunga – bez obzira na zdravstvene rizike za majku i dijete.

Budući da voli muzičarke, ne čudi to što je u orkestru Unhasu imao još jednu djevojku prije Ri Sol-ju, a ona je navodno nastavila da mu bude ljubavnica i u braku.

Ljubavna veza između Kim Jong-una i Hjon Song-vol se odigrala 2007. Ona i još 12 drugih poznatih muzičara odvedeni su pred streljački vod 20. avgusta 2013, dok su njihove porodice bile prisiljene da gledaju kako ih ubijaju.

“Publika” sa pogubljenja je odvedena u zatvor, a nakon toga se o njima više ništa nije čulo, niti su viđeni. Moguće je da je Hjon nastradala po naredbi Kimove supruge ili da je presudilo to što je pornografski film sa snimkom neke od orgija sjevernokorejske elite završio u Kini, a o tome je u južnokorejskim medijima govorila plesačica koja je prebjegla iz Sjeverne Koreje.

U Sjevernoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2.000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionere i da s njima spavaju nakon toga.

Takva praksa postoji još od Kim Il Sunga, koji je svoju ulogu ‘oca nacije’ shvatio vrlo doslovno. Navodno je i sam Kim Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj vanbračne djece, a nastavio je Kim Džong-un.

Orgije se, navodno, organizuju i s djevojčicama starim samo 13 godina. Po djevojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smiju reći porodici, jer će ih ubiti.

Kad ih odvedu, djevojke idu kod doktora koji utvrđuju jesu li djevice. Ako jesu, tinejdžerke će postati dio tzv. “jedinice za zadovoljstvo”. Tamo će dobiti titulu “zabavljačice za odrasle” koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti.

Djevojke traže državni agenti, koji u školama nalaze “visoke i lijepe” mlade žene koje želi da “treniraju” u hotelu u Pjongjangu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.