GLOBUS

Nesreća na snimanju: Voditelji "Top Geara" se nalazili u automobilu koji je potpuno izgorio

Avaz.ba

5.2.2018

Tokom snimanja popularne emisije "Top Gear", došlo je do nesreće u kojoj su učestvovali Kris Heris i Edi Džordan, koji su na svu sreću prošli bez povreda.

Heris i Džordan su se vozili u pretprodukcijskom primjerku renolovog modela Alpine A110. Zanimljivo je da automobil francuske kompanije već mjesecima skuplja hvalospjeve kritičara, ali i svih koji su imali kontakt uživo sa automobilom.

Međutim, tokom snimanja ovaj se automobil u vožnji zapalio, odnosno pojavio se plamen na donjem dijelu vozila, koji se širio prilično brzo.

U automobilu je signalna lampica problema s motorom uputila na kvar, ali niko se nije nadao ovakvom koji će na kraju uništiti cijeli automobil.

“Shvatio sam da moram izaći tek kada sam otvorio vrata, a plamen zahvatio moju ruku. Nažalost, automobil je potpuno izgorio, uvijek me rastuži kada se uništi prelijep automobil”, rekao je nakon nesreće Heris.

Alpine je zbog nesreće obustavila vožnje na svim pretprodukcijskim primjercima, te pokrenula istragu o čijim rezultatima će obavijestiti javnost.

Podsjetimo, reinkarnirani Alpine A110 je sportski dvosjed, a pokreće ga centralno postavljen 1,8 turbo sa 248 KS sa sedmostepenim mjenjačem. Do 100 kilometara na sat ubrzava za 4,5 sekundi. Cijena mu iznosi 55.000 eura za osnovni model.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.