ZLOČIN

Uznemirujući snimci: Političar u Meksiku ubijen dok je snimao selfi

Index.hr
13.06.2018 14:29

Meksički političar Fernando Puron ubijen je metkom u glavu dok je pozirao za selfi sa svojim biračem nakon predizbornog sučeljavanja uoči izbora za parlament.

Ubica mu je prišao s leđa i upucao ga u glavu te zatim pobjegao. Puron je umro na putu do bolnice. Ubistvo se dogodilo u gradu Piedras Negras na sjeverozapadu zemlje.

Puron je bio bivši gradonačelnik Piedras Negrasa, a zbog svog političkog djelovanja dobivao je brojne prijetnje smrću, piše CNN.

Još 2016. godine na gradskom groblju u Piedras Negrasu osvanula je poruka upućena njemu: "Puron, za dvije godine skinut ćemo ti glavu."

Puron se borio se protiv kartela Los Zetas, najveće kriminalne organizacije koja djeluje u više od polovice zemlje. Meksičko ministarstvo odbrane ovaj je kartel nazvalo "najvećim odredom smrti i organiziranog kriminala u meksičkoj historiji."

U Meksiku u posljednjih devet mjeseci ubijeno 112 političara

- Stali smo ukraj kriminalnim aktivnostima Los Zertasa. Oslobodili smo grad koji je taj kartel prisvojio te uspostavili mir i vratili grad njegovim građanima - izjavio je Puron neposredno prije smaknuća.

Od septembra prošle godine, na početku izbornog procesa, u Meksiku je ubijeno 112 političara koji su se kandidirali za nadolazeće izbore.

Meksikanci će u julu odlučivati o novom predsjedniku i članovima parlamenta.

Tagovi

Meksiko
NA VRH