NESREĆA

Tajland: Turistički brod potonuo, jedna osoba poginula, za više od 50 se traga

Tajlandska mornarica

Index.hr

6.7.2018

Ronioci tragaju za više od 50 turista nestalih nakon potonuća broda u blizini južne obale Tajlanda, nakon razorne oluje koja je pogodila to područje jučer poslijepodne.

Turistički brod "Phoenix PC" zahvatila je oluja blizu obale otoka Fuketa i valovi visine do pet metara su ga prevrnuli. Smatra se da je na brodu bilo 105 putnika, od kojih 93 turista, jedan turistički vodič te 11 članova posade. Vjeruje se da su većina putnika bili kineski državljani.

Mediji su objavili fotografije i snimke nakon nesreće koje prikazuju spašavanje putnika. Zamjenik lokalnog šefa policije Somsak Sofakarn (Sophakarn) izjavio je jučer da je 48 ljudi spašeno i dovedeno do obale.

Tajlandska mornarica, policija i lokalni ribari sinoć su tragali za nestalim turistima, ali su prekinuli potragu kasno u noći. Nastavili su s potragom danas ujutro uz pomoć helikoptera, brodova i ronioca.

Kineski mediji objavili su da je poginuo jedan kineski državljanin, a traga se za još 53 ljudi, od kojih su 50 kineski turisti. Tajlandska meteorološka služba objavila je da su satelitski snimci pokazali nekoliko oluja u blizini obale Fuketa u četvrtak.

Još dva broda potonula su istog dana i svi putnici s tih brodova su spašeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.