ISTANBUL

Turski istražitelji pretražuju šumu dronovima, traže tijelo nestalog novinara

Index.hr

18.10.2018

Turski istražitelji proveli su danas pretragu posjeda na kojemu je boravio saudijski konzul u Istanbulu. Kao što je poznato, u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu nestao je novinar Džamal Kašogi (Jamal Khashoggi). 

Turske vlasti tvrde da je mučen i ubijen u konzulatu te su objavili nekoliko audio snimaka te video snimke s nadzornih kamera kojima to pokušavaju dokazati, prenosi Index.hr.

Kako bi prikupili dokaze, pretražili su i kuću saudijskog generalnog konzula, koji je ovog utorka otišao iz Turske. Nakon njegovog odlaska, kao i odlaska njegove porodice turski istražitelji su ušli na posjed na kojemu je kuća u kojoj je boravio konzul.

Kako piše Guardian, vjeruje se da je na tom posjedu tijelo navodno ubijenog novinara Kašogija. Kako bi sve pretražili, istražitelji su za potragu posjeda koristili i dronove.

Lokalni mediji u Istanbulu pak javljaju kako se potraga za Kašogijevim tijelom proširena i na dva šumska područja van granica grada Istanbula što je značajno povećalo područje na kojemu se vodi istraga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.