UMAG Vjetar im uništio jedra

Surferi pali u more: Hrvat sam doplivao do obale, Slovencu nema traga

Obojici su uništena jedra i pali su u more, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag

Index.hr

Foto: Ilustracija


Jedan od dvojice surfera nestalih jučer poslije podne u moru ispred Umaga samostalno je doplivao do obale, a s obzirom na vremenske prilike na moru, nije bila moguća potraga za drugim, saopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske. Kako je kasno sinoć objavio HRT, hrvatski državljanin se spasio, dok slovenskom nema traga.

U ponedjeljak oko 17 sati očevici su prijavili nestanak dvojice surfera u moru ispred Umaga, odakle su ih olujni udari vjetra nosili prema otvorenom moru, stoji u saopćenju Ministarstva.

Obojici su uništena jedra i pali su u more, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Službenici pulske kapetanije su u 18 sati javili kako je jedan od dvojice surfera uspio samostalno doplivati do obale u blizini Umaga, gdje su ga preuzeli ljekari Hitne medicinske pomoći Pula u daljnje medicinsko postupanje.

S obzirom na vremenske prilike na moru, nije bilo moguće poduzeti pomorsku potragu, za što je iz MRCC Rijeka, uz raspoložive službenike pulske kapetanije, angažirana Policijska uprava istarska i Javna vatrogasna postrojba Pula, čiji službenici i pripadnici obavljaju kopnenu potragu, odnosno tokom noći su dežurali na pozicijama uz obalu na kojima je predviđena pojava nestalog surfera sukladno morskim strujama i smjeru vjetra, dodaje se u saopćenju.

O događaju je obaviještena i hrvatska Obalna straža da bi pripremila vlastite raspoložive pomorske i zračne potražno-spasilačke resurse.

Svi učesnici u pomorskom prometu u području potrage putem obalnih radiostanica obavještavaju se o nestaloj osobi, zaključuje se u saopćenju.

Više o:

Umag Surferi
NA VRH

Podijeli članak na