REAKCIJE

Tramp kaže da migranti koji u SAD uđu ilegalno više neće moći tražiti azil

Izvršna naredba o migraciji bit će objavljena sljedeće sedmice

Tramp: Migranti koji traže azil morat će se pojaviti zakonito na graničnom prijelazu

Index.hr

2.11.2018

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) rekao je kako dovršavaju plan koji će tražiti da migranti koji traže azil u SAD dolaze kroz legalne granične prijelaze.

Mediji ocjenjuju kako nije jasno hoće li plan proći test zakonitosti navodeći da zakon o migraciji i nacionalnosti kaže da bilo koji migrant u SAD može tražiti azil bez obzira na to je li ušao u zemlju preko označenog graničnog prijelaza.

- Migranti koji traže azil morat će se pojaviti zakonito na graničnom prijelazu. Oni koji izaberu prekršiti naše zakone i uđu ilegalno neće više moći koristiti neosnovane zahtjeve da bi dobili automatski ulazak u našu zemlju - rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući, dodajući kako će izvršnu naredbu o migraciji objaviti sljedeće sedmice.

On je pojačao svoj oštri stav prema ilegalnoj imigraciji, što je pitanje koje je važno njegovim pristašama, uoči izbora u utorak koji će odlučiti hoće li njegovi republikanci zadržati nadzor nad Kongresom. 

Posljednjih dana važna tema u SAD je velika skupina od više hiljada migranata iz Središnje Amerike koji bježe od siromaštva i polagano se kreću kroz Meksiko prema granici SAD-a u koji namjeravaju ući u potrazi za boljim životom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.