LIDERI

Putin i Tramp odustali do samita u Parizu: Pravi sastanak održat će u Buenos Ajresu

Francuska je izrazila zabrinutost da bi taj susret odvratio pažnju javnosti s događaja koji obilježavaju stogodišnjicu primirja u Prvom svjetskom ratu

Tramp i Putin

Avaz.ba

7.11.2018

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i američki predsjednik Donald Tramp (Trump) imat će samo kratak susret u Parizu, dok će opsežni razgovori biti održani na marginama samita G20 u Buenos Ajresu, izjavio je savjetnik za vanjske poslove Kremlja Jurij Ušakov.

Prema njegovim riječima, nakon izvještaja o planovima za susret dvojice predsjednika u Parizu Francuska je izrazila zabrinutost da bi taj susret odvratio pažnju javnosti s događaja koji obilježavaju stogodišnjicu primirja u Prvom svjetskom ratu, prenio je TASS.

- I Vašington i Moskva su odlučili odustati od opsežnih razgovora i organiziraju takav susret na marginama samita G20 u Buenos Ajresu - rekao je Ušakov i dodao da će se dvojica predsjednika kratko sastati tokom radnog ručka u Jelisejskoj palači.

Pripreme za sastanak u Buenos Ajresu su u toku, nastavljamo konsultacije sa SAD o vremenu i mjestu sastanka, rekao je Ušakov, dodajući da je jasno da će biti potrebne i konsultacije o agendi susreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.