MOSKVA Iz Kremlja stigla potvrda

Putin će se 1. decembra sastati s Trampom u Buenos Ajresu

Dvije strane još nisu dogovorile mjesto i vrijeme održavanja sastanka

SRNA
28.11.2018 18:08

Putin i Tramp: Dvojica predsjednika sastala su se u Helsinkiju

Foto: Arhiv

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se s američkim kolegom Donaldom Trampom (Trump) u Buenos Ajresu 1. decembra, kada će razgovarati o bilateralnim odnosima, razoružanju, osiguranju globalne stabilnosti i regionalnim pitanjima, uključujući incident u Kerčkom moreuzu, rekao je pomoćnik u Kremlju Jurij Ušakov (Juriy Ushakhov).

- Subota, 1. decembar, počet će doručkom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a zatim će uslijediti bilateralni susreti, uključujući sastanak s Trampom - rekao je Ušakov.

On je naglasio da ne može potvrditi da su dvije strane dogovorile mjesto i vrijeme održavanja sastanka.

Ušakov je rekao da je, uprkos različitim signalima iz Vašingtona, "ovaj sastanak jednako važan za obje strane i od suštinske je važnosti u smislu razvoja situacije u svijetu".

Govoreći o formatu sastanka, on je rekao da će to biti susret "jedan na jedan" i da će se ključni članovi dvije delegacije pridružiti dijalogu.

- Sam razgovor, njegova sadržina i trajanje zavise isključivo od lidera, oni će odabrati ključne teme o kojima će razgovarati - rekao je Ušakov, prenose agencije.

Ranije je javljeno da će se Putin i Tramp sastati u okviru samita G20 u Argentini koji se održava od 30. novembra do 1. decembra u Buenos Ajresu.

Oglasi

NA VRH