REAKCIJE Američki i ruski predsjednik neće se sastati u Argentini

Kremlj žali zbog otkazanog sastanka Trampa i Putina

To znači da se razgovori o ozbiljnim međunarodnim i bilateralnim pitanjima odlažu na neodređeno

Avaz.ba

Tramp i Putin: Zbog sukoba s Ukrajincima

Foto: Arhiv


Kremlj žali što je američki predsjednik Donald Tramp (Trump) otkazao zakazani sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na rubu samita G20 u Argentini, objavio je rano jutros portparol ruskog predsjedništva.

- Žalimo zbog odluke američke administracije da otkaže sastanak dvojice predsjednika predviđen u Buenos Ajresu. To znači da se razgovori o ozbiljnim međunarodnim i bilateralnim pitanjima odlažu na neodređeno. Ruski predsjednik Vladimir Putin je spreman na kontakte s američkim kolegom - rekao je portparol, a prenijela ruska službena agencija TASS.

Tramp je na Twitteru jučer napisao da na temelju činjenice da brodovi i mornari nisu vraćeni u Ukrajinu iz Rusije odlučio da je najbolje za sve strane otkazati ranije dogovoren sastanak s  Putinom. Neobično je to što je sat prije te objave rekao novinarima da će se vjerovatno sastati s ruskim predsjednikom na samitu i da je vrlo dobar trenutak za održavanje sastanka.  

Međutim, Tramp je, također, rekao da će tokom leta za Argentinu dobiti konačni izvještaj o napetosti u regiji nakon što je Rusija zaplijenila ukrajinske brodove nedaleko od Krima u nedjelju.

Više o temi Donald Trump

NA VRH

Podijeli članak na