SVIJET

Dok se Venecuela raspada, a stanovnici gladuju, Madurov posinak vozi se u zlatnom Ferrariju

Socijalistička vlast upropastila je ekonomiju i uništila demokratiju u ovoj državi

Madurov posinak ulazi u zlatni Ferrari. Printscreen

Avaz.ba

5.2.2019

Venecuela se raspada. Socijalistička vlast upropastila je ekonomiju i uništila demokratiju u toj zemlji. Milioni bježe iz zemlje, a desetine miliona žive u siromaštvu i bijedi, uz nestašice hrane, lijekova, struje, vode i drugih osnovnih potrepština. No, nije svima u Venecueli loše.

Tako njen dosadašnji predsjednik Nikolas Maduro (Nicolas) ima svoj tok-šou na kojem glumi salsa DJ-a, na kojem voli i zaplesati, a uz to je i gurman koji voli jesti po luksuznim restoranima, naprimjer, kod poznatog turskog kuhara Nusreta Gokdžea (Gokce), poznatijeg kao Salt Bae. 

No, Madurov posinak, odnosno sin njegove supruge Silije Flores (Cilia), otišao je možda najdalje u neukusnom razbacivanju bogatstvom. 

Iste je godine, naime, društvenim mrežama počeo kružiti snimak na kojoj se, kako pišu kolumbijske novine "Semana", vidi Madurov posinak kako izlazi iz hotela ''De Paris'' u Monaku i ulazi u zlatom obloženi Ferrari. 

Dok prolaznici stoje i snimaju luksuzni i nevjerovatno kičasti automobil, Madurov posinak strpljivo pozira, očito zadovoljan pažnjom koju je privukao. 

Riječ je o modelu Ferrari California T, čija najjeftinija inačica košta oko 270.000 eura, a zlatna verzija sigurno je skuplja od toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.