LONDON

Putnici u avionu dali sjedište bez naslona

Oglasili su se i zvaničnici britanske niskotarifne kompanije, zamolivši vlasnika naloga da ukloni fotografiju, što je on odbio

Putnici šokirani prizorom. Independent

G. M.

7.8.2019

Jedan putnik na letu kompanije „Easyjet“ iz Londona za Ženevu na Twitteru je objavio fotografiju žene koja je u istom avionu sjedila na sjedištu bez naslona, uz komentar: „Kako je ovakvo nešto uopće dozvoljeno?“

Njegov post izazvao je lavinu komentara. Mnogima je ovaj prizor djelovao zabavno, ali je neke poprilično razljutio.

Oglasili su se i zvaničnici britanske niskotarifne kompanije, zamolivši vlasnika naloga Metjua Harisa (Matthew Harris) da ukloni fotografiju, što je on odbio.

Novinari britanskog „Independenta“ upitali su čelnike „Easyjeta“ je li moguće dodijeliti putniku jedno takvo neispravno sjedište.

Dobili su odgovor da "nijednom putniku nije dozvoljeno da sjedi na takvom sjedištu, budući da su ona neupotrebljiva i da čekaju popravku".

Iz te kompanije saopćili su i da je neispravno sjedište trebalo biti popravljeno u Ženevi, kao i da se u trenutku kada je fotografija nastala, avion vjerovatno još nalazio u Londonu.

Putnica je, prema njihovim navodima, kasnije, prije polijetanja, ipak smještena na drugo funkcionalno sjedište, kada su ostali putnici raspoređeni na svoja mjesta.

Putnici šokirani prizorom. Independent

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.