BREXIT

Džonson: Ili me svrgnite, ili se držite po strani

Ako želite izbore, osigurajte odlaganje Brexita, poručeno je premijeru iz Laburističke stranke

Boris Džonson, Džeremi Korbin. Agencije

I. K. / Avaz.ba

26.9.2019

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) poručio je opozicionoj Laburističkoj partiji i njenom lideru Džeremiju Korbinu (Jeremy Corbyn) da ga pokušaju svrgnuti sa vlasti, ili da se drže po strani i dozvole njegovoj vladi da obavi do kraja izlazak Velike Britanijie iz Evropske unije.

Ovaj parlament mora ili se držati po strani ili osigurati izglasavanje nepovjerenja vladi i konačno dočekati dan kada će se obračunati s glasačima - kazao je on.

Korbin je na to odgovorio Džonsonu da bi se, prije svega, trebao pobrinuti za osiguravanje odlaganja Brexita kako bi dobio podršku za nove izbore.

Vrlo je jednostavno - ako želite izbore, osigurajte odlaganje Brexita i hajde da onda imamo izbore - poručio je Korbin Džonsonu.

Portparol Škotske nacionalne partije In Blekford (Ian Blackford) kazao je kako britanski parlament treba ukloniti Džonsona i eliminirati prijetnju od izlaska Velike Britanije iz EU bez dogovora, prije nego što ta stranka pristane na održavanje parlamentarnih izbora.

 - Kad uklonimo premijera, uklonimo prijetnju od Brexita bez dogovora, ljudi moraju kazati svoje mišljenje na općim izborima što prije - rekao je on u parlamentu, prenosi agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.