ŠOKANTNO Medicinari tvrde da je beba rođena mrtva

Pas lutalica nasmrt izgrizao novorođenče

Vlasti indijske savezne države Utar Pradeš rekle su za BBC da su zatvorili bolnicu jer je radila bez dozvole

Avaz.ba / Index.hr

Sve više napada psa lutalica

Foto: AFP


Policija u Indiji istražuje navode da je novorođenče umrlo nakon što ga je u bolnici napao pas lutalica.

Roditelji su policiji rekli kako je njihovo dijete bilo živo i u operacijskoj sali kada ga je ubio pas. U bolnici, međutim, insistiraju na tome da je novorođenče rođeno mrtvo.

Vlasti indijske savezne države Utar Pradeš rekle su za BBC da su zatvorile bolnicu jer je radila bez dozvole.

Čeka se obdukcija

Policija je saopćila kako čeka nalaze obdukcije da bi utvrdila uzrok smrti. 

- Preliminarni dokazi upućuju na to da je dijete ubio pas. Istražujemo kako je pas ušao u bolnicu. Bolnica tvrdi da je dijete mrtvorođeno i da nije umrlo zbog napada. Ali roditelji kažu da to nije istina. Sada provodimo temeljitu istragu - rekao je okružni sudija Manvendra Sing (Singh).

Ravi Kumar, otac novorođenčeta, rekao je za časopis "Times of India" da je beba bila u operacijskoj sali kada je član bolničkog osoblja izašao i ostavio otvorena vrata kroz koja je ušao pas lutalica. 

- Dijete je imalo tragove ugriza na prsima i lijevom oku. Mirno je ležalo - rekao je otac i optužio osoblje bolnice da ga je pokušalo potkupiti. 

U državi Utar Pradeš posljednjih je godina sve više napada psa lutalica. Prošle godine psi su u dva odvojena incidenta ubili tromjesečnu bebu i sedmogodišnjaka. Godine 2018. mještani okruga Sitapur rekli su da su psi ubili 12 djece u nizu odvojenih napada.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na