ITALIJA

Zbog opasnosti od koronavirusa Armani zatvorio za javnost modnu reviju u Milanu

Revija koja će biti održana pred praznim teatrom bit će uživo prenesena na službenoj web-stranici Armani.com, Instagramu i Facebooku

Armani: Odluka donesena za dobrobit svih gostiju. Agencije

I. K. /Avaz.ba

23.2.2020

Nakon što je potvrđeno da je u Italiji od koronavirusa oboljelo 76 osoba, od čega je dvoje umrlo, italijanska vlada poduzela je mjere predostrožnosti širom zemlje. 

Riskirati nije htio ni slavni italijanski dizajner Đorđo Armani (Giorgio), koji je svoju novu kolekciju za nadolazeću jesen/zimu trebao predstaviti na Sedmici mode u Milanu. Armani je reviju odlučio zatvoriti za sve goste



- Đorđo Armani vas želi obavijestiti da će njegova ženska kolekcija za jesen/zimu 20-21 biti predstavljana iza zatvorenih vrata kao posljedica razvoja epidemije koronavirusa u Italiji. Revija koja će biti održana pred praznim teatrom bit će uživo prenesena na službenoj web-stranici Armani.com, Instagramu i Facebooku. Odluka je donesena za dobrobit svih gostiju, kako bi se izbjegao boravak u prenatrpanom prostoru - navodi se u službenoj izjavi modne kuće.

Armanijeva revija trebala je biti prikazana dva puta na Milanskoj sedmici mode. 

Prema rasporedu, trebala je biti održana u 16, a potom u 17 sati u njegovom Teatru Armani, sagrađenom za potrebe revija u ulici Via Bergognone, ali će biti održana samo jedna revija iza zatvorenih vrata koja će biti uživo prenesena na spomenutim online lokacijama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.