EKSKLUZIV

Kanita Karišik-Zaimović na prestižnom događaju: Sarajka pozvana na Sedmicu mode u Milanu

Oduševljena sam što sam dio modnog svijeta u samom srcu modne industrije

Karišik-Zaimović: U posjeti Italiji s ostalih 20 kolega. Instagram

23.2.2024

Nekadašnja Miss Nizozemske i rođena Sarajka Kanita Karišik-Zaimović dobila je poziv od organizatora Sedmice mode u Milanu da, u ulozi fashion influensera, posjeti ovu modnu metropolu.

Kanita ovih dana boravi u Milanu, odakle je za "Avaz“ podijelila prve utiske s ovog značajnog događaja.

U srcu industrije

- Oduševljena sam što sam dio modnog svijeta u samom srcu modne industrije. To što sam pozvana da budem dio Sedmice mode u Milanu kao fashion influenser, predstavljajući svoj jedinstveni stil i sadržaj na Instagramu, zaista mi je velika čast. 

Karišik-Zaimović: Kanita s kolegama iz svijeta. Instagram

Učestvujem na Outfit Showu, jednom od događaja na Milano Fashion Weeku, gdje, s ostalih 20 odabranih content kreatora, imamo priliku birati i kombinirati odjevne komade iz različitih italijanskih brendova - rekla nam je bh. ljepotica.

Ključni faktori

Tokom ovog ekskluzivnog događaja Kanita je imala priliku upoznati brojne zaljubljenike u modu, što je, kako ističe, izuzetno inspirativno i motivirajuće.

- Što se tiče saradnje s brendovima, odlučila sam ostati vjerna svome stilu i vrijednostima. Preferiram sarađivati s brendovima koji odražavaju moj estetski senzibilitet i čije vrijednosti podržavam, što je ključno za autentičnost i integritet mog rada kao influenserice.

Kvalitet, autentičnost i usklađenost s mojim ličnim stilom su ključni faktori koje uzimam u obzir prije nego što prihvatim bilo kakvu saradnju. Važno mi je da moji pratioci znaju da svaki brend ili proizvod koji preporučujem dolazi iz iskrenog uvjerenja i podrške, što čini moj odnos s njima autentičnim i pouzdanim - zaključila je Kanita.

Na zimovanju u Sarajevu

Kanita tradicionalno zimuje u svom rodnom Sarajevu, a tako je bilo i ove godine.

- Sarajevo je za mene više od grada, osjećam se kao kod kuće, iako sam odrasla u Nizozemskoj. Kada pokažem Nizozemcima naše zimske ljepotice i mogućnosti za skijanje, njihovo iznenađenje i divljenje uvijek me ispune ponosom. 

Karišik-Zaimović: Učestvuje na Outfit Showu. Instagram

Drago mi je što na neki način mogu biti ambasador BiH, dijeleći ljepotu i bogatstvo naše zemlje s ljudima širom svijeta - rekla nam je manekenka.

Gala svadba u Gradačcu

U avgustu 2022. godine Kanita i njen izabranik Kenan Zaimović "stali su na ludi kamen u Gradačcu, rodnom gradu njenog sada već supruga.

Par je za nekoliko stotina zvanica priredio gala zabavu na otvorenom, u prirodnom ambijentu nedaleko od Gradačca.

Naša ljepotica često se nalazi u žiriju na izborima ljepote u Nizozemskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.