KINA Prvi put od izbijanja epidemije

U Vuhanu nije zabilježen nijedan novi slučaj koronavirusa

Kontinentalna Kina imala je u srijedu 34 nova potvrđena slučaja zaraze

Avaz.ba
19.03.2020 06:49

Svi novi slučajevi u Kini su uvezeni

Foto: AFP

U kineskom gradu Vuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, jučer po prvi put od izbijanja epidemije u decembru prošle godine nije zabilježena nijedna nova infekcija, dok je u cijeloj Kini zabilježen rekordni broj uvezenih slučajeva zaraze, najviše u glavnom gradu Pekingu.

Kontinentalna Kina imala je u srijedu 34 nova potvrđena slučaja zaraze, saoćila je danas Nacionalna zdravstvena komisija, dok je dan ranije bilo 13 novozaraženih.

Svi novi slučajevi infekcije u kontinentalnoj Kini su uvezeni, što je povećalo pritisak na vlasti da pojačano provjeravaju putnike u ključnim središtima putovanja.  Od 34 uvezene infekcije, u Peking je zabilježen 21 slučaj, što je dnevni rekord za taj grad. 

  • Broj umrlih u Kini porastao na 3.245
    Broj umrlih u Kini porastao na 3.245 Foto: AFP

Time je ukupni broj potvrđenih slučajeva zaraze u kontinentalnoj Kini dosegao 80.928, a broj umrlih porastao za osam, na ukupno 3.245.

Južna Koreja je izvijestila o 152 nova slučaja zaraze, pa je ukupan broj zaraženih dosegnuo 8.565.  U prethodna četiri dana broj novozaraženih dnevno je rastao za njih manje od 100. 

NA VRH