ITALIJA Organiziran marš ruskog kontingenta sa specijalnom tehnikom

Počelo spašavanje Bergama i Lombardije: Stigli ruski stručnjaci

Najviši oficiri italijanske i ruske vojske napravili su generalni plan borbe s virusom

Srna

Ruski avioni dostavili i modernu opremu

Foto: AFP


Ruska i italijanska vojska počele su operaciju spašavanja Bergama od pandemije koronavirusa - među ruskom stručnjacima su i oni koji su radili na eliminacije smrtonosne ebole u Africi, navode ruski mediji.

U ovoj akciji učestvuju ruski stručnjaci sa potrebnim tehničkim kapacitetima, specijalizirani za borbu protiv mikroorganizama.

U skladu s tim, organiziran je marš ruskog kontingenta sa specijalnom tehnikom u dužini od oko 600 kilometara, koji je realiziran u koordinaciji s italijanskom vojskom.

Najviši oficiri italijanske i ruske vojske napravili su generalni plan borbe s virusom koji je zahvatio područje italijanske pokrajine Lombardije i grad Bergama.

  • Lombardija je jedna od najkritičnijih zona

    Lombardija je jedna od najkritičnijih zona

    Foto: AFP


U ruskom odredu za borbu protiv virusa nalazi se i stotinjak osoba koji su vodeći stručnjaci Ministarstva odbrane u oblasti virologije i epidemiologije s međunarodnim iskustvom u borbi protiv epidemija.

Ruski avioni dostavili su i modernu opremu za dijagnosticiranje i dezinfekciju, kao što su višenamjenski mobilni sistem "Sič" i savremeni kompleks aerosolne dezinfekcije "Orlan".

Lombardija je jedna od najkritičnijih zona kada je u pitanju ova epidemija. Kada bi se ukupna epidemiološka situacija u ovom području stavila pod kontrolu, stvoreni bi bili uslovi za njeno konačno slamanje, uključujući područje cijele Italije, ali i šire

NA VRH

Podijeli članak na