VELIKA BRITANIJA Porodica nije mogla prisustvovati

Potresne slike: Sahranjen mali Ismail, najmlađa žrtva koronavirusa

Njegovi najbliži u samoizolaciji

Avaz.ba
03.04.2020 19:33

Ukop dječaka: Radnici nosili zaštitnu opremu

Foto: PA

Iz Engleske su stigle potresne slike. Najmlađa žrtva koronavirusa u Velikoj Britaniji danas je sahranjena. Ismail Muhamed Abdulvehab iz Brikstona u južnom Londonu imao je samo 13 godina, umro je od koronavirusa, nakon što je primljen u bolnicu "King's College". Njegovi brat i sestra također su bili pozitivni na koronavirus, ali se, na svu sreću, oporavljaju.

Britanski mediji pišu o potresnim trenucima kada je najmlađa britanska žrtva koronavirusa sahranjena, bez prisustva majke, i šestero braće i sestara u blizini, koji su morali ostati u samoizolaciji.

Mali Ismail ukopan je na muslimanskom groblju Vječni vrtovi, a radnici groblja nosili su zaštitnu opremu dok je mali broj ožalošćenih posmatrao sve s određene udaljenosti.

  • Prisutni sve pratili s određene daljine
    Prisutni sve pratili s određene daljine Foto: PA

Porodični prijatelj Mark Stefenson (Stephenson) njegovoj porodici je snimao pogreb.

- Porodica je izuzetno dirnuta porukama i toplinom koju im ljudi šalju - rekao je Stefenson.

Kako je rekao, Ismail je bio "nježan i ljubazan dječak sa srdačnim osmijehom". Dječak je umro nakon što je imao srčani zastoj.

Stefenson, direktor koledža na kojem radi Ismalova sestra, napravio je stranicu GoFundMe kako bi prikupio novac za troškove pogreba i za porodicu, koja je prije nekog vremena ostala i bez Ismailovog oca. On je umro od raka.

Do jutros je prikupljeno više od 67.000 funti, što je mnogo više od cilja od 4.000 funti.

  • Dječak ukopan u Londonu
    Dječak ukopan u Londonu Foto: PA

Komentari

NA VRH