RUSIJA

Putin: Situacija s koronavirusom je pod kontrolom

Pažljivo analiziramo iskustvo drugih zemalja, naglasio je Putin

Putin: Svi nivoi vlasti rade po određenom ritmu, organizirano i odgovorno. TASS

Avaz.ba / Srna

19.4.2020

Situacija u vezi s pandemijom koronavirusa u Rusiji je potpuno pod kontrolom i udruženi napori u borbi protiv Covida-19 provode se na svim nivoima vlasti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

- Svi nivoi vlasti rade po određenom ritmu, organizovano i odgovorno. Situacija je apsolutno pod kontrolom - naglasio je Putin u televizijskom obraćanju naciji povodom Vaskrsa.

Putin je istakao da na ovaj veliki praznik Vaskrs želi poručiti građanima da će sve biti u redu uz pomoć Boga, prenio je TASS.

On je napomenuo da Rusija ima sve neophodne resurse i rezerve da zaštiti narod i podrži privredu u vrijeme pandemije.

- Sve mjere za zaštitu ljudskih života i zdravlja koje podržavaju privredu zahtijevaju dodatne i velike resurse i rezerve. Moramo ih imati. Koristimo ih veoma pažljivo, hirurški, u zavisnosti od određene situacije, prvenstveno da pomognemo ljudima i njihovim porodicama koji se suočavaju s teškim situacijama - pojasnio je Putin.

On je naglasio da ruske vlasti aktivno rade u borbi protiv koronavirusa. 

- Pažljivo analiziramo iskustvo drugih zemalja, sarađujemo s našim stranim prijateljima i kolegama i razumijemo šta se događa, vidimo rizike i znamo šta se treba učiniti u bilo kojoj situaciji i radimo ono što je neophodno - naglasio je Putin.

U Rusiji su, prema posljednjim podacima, potvrđena 36.793 slučaja zaraze koronavirusom, a više od 3.000 pacijenata se oporavilo.


Putin: Rusija ima sve neophodne resurse i rezerve da zaštiti narod. TASS

- Sve mjere za zaštitu ljudskih života i zdravlja, koje podržavaju privredu zahtijevaju dodatne i velike resurse i rezerve. Moramo da ih imamo. Koristimo ih veoma pažljivo, hirurški, u zavisnosti od određene situacije, prevashodno da pomognemo ljudima i njihovim porodicama koji se suočavaju sa teškim situacijama - pojasnio je Putin.

On je naglasio da ruske vlasti aktivno rade u borbi protiv virusa korona.

- Pažljivo analiziramo iskustvo drugih zemalja, sarađujemo sa našim stranim prijateljima i kolegama i razumijemo šta se događa, vidimo rizike i znamo šta treba da se učini u bilo kojoj situaciji i radimo ono što je neophodno - naglasio je Putin.

U Rusiji je prema posljednjim podacima potvrđeno 36.793 slučaja zaraze koronavirusom, a više od 3.000 pacijenata se oporavilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.