REAKCIJE

Tramp danas potpisuje naredbu o zabrani imigracije u SAD

Američki predsjednik saopćio je ovu odluku u jeku kritika da njegova administracija nije uspjela da se adekvatno suprotstavi širenju koronavirusa u SAD, gdje je od posljedica zaraze umrlo više od 45.000 osoba

Tramp: Odluku najavio na Twitteru. Fena

Avaz.ba / Fena

22.4.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) napisao je na svom Twitter profilu da će kasnije u srijedu potpisati izvršnu naredbu kojom "zabranjuje imigraciju".

On je obrazložio da će ova zabrana zaštititi američke radnike usljed ekonomskog pada izazvanog pandemijom koronavirusa, prenio je Reuters.

Iako neka pitanja nisu riješena, Trampova administracija nastavila je raditi na izvršnoj naredbi, za koju je republikanski predsjednik rekao da će privremeno obustaviti imigraciju u Sjedinjene Države.


Trampova administracija nastavila je raditi na izvršnoj naredbi. Agencije

Američki predsjednik saopćio je ovu odluku u jeku kritika da njegova administracija nije uspjela da se adekvatno suprotstavi širenju koronavirusa u SAD, gdje je od posljedica zaraze umrlo više od 45.000 osoba.

Nedavno su vlasti SAD privremeno zatvorile granice sa Meksikom i Kanadom, a sredinom marta Stejt department obustavio je izdavanje viza u skoro svim američkim ambasadama u svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.