LONDON

Englez za svaki dan karantina napravi na svojoj koži po jednu tetovažu

Kris Vudhed svakog dana 14 i 16 sati pravi nove crteže inspirirane trenutnom situacijom u svijetu, a zatim napravi čaj i krene se tetovirati

Kompletno tijelo prekrio tetovažama. Instagram

Avaz.ba

27.4.2020

I dok vrijeme u karantinu provodi u svom stanu u Londonu tokom pandemije koronavirusa, Britanac Kris Vudhed (33) svakog dana na svom tijelu tetovira po jednu tetovažu.

Ipak, napominje kako ima još vrlo malo prostora na svojoj koži, jer mu je većina tijela prekrivena doživotnim crtežima. Tetovaže koje ima na tijelu su različite, od kockica, preko škorpiona, palmi, srca pa do vudu lutki. Kris se počeo tetovirati kao 18-godišnjak. Doslovno je opsjednut američkom pank muzičkom scenom i tetovažama. 


Kompletno tijelo prekrio tetovažama. Instagram

Kad je karantin krenuo, imao je oko 1.000 tetovaža na tijelu, a tokom izolacije je dodao oko 40 novih. Studio u kojem radi tetovaže je zatvoren zbog pandemije pa sada provodi vrijeme sa suprugom Emom i psom.

Svakog dana 14 i 16 sati pravi nove crteže inspirirane trenutnom situacijom u svijetu, a zatim napravi čaj i krene se tetovirati.

- Tetoviranje djeluje terapeutski. Tetoviram ono što mi padne na pamet. Najviše razmišljam o ovoj krizi - priča Kris za BBC.

Na stopalu je ispisao riječi "When will it end" (kada će se završiti), a jednu od tetovaža je posvetio i medicinarima.

Kris za tetoviranje koristi staru tehniku, iglu drži u ruci i tintu gura duboko u kožu, a pri tome ne koristi električni uređaj za tetoviranje, piše BBC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.