RUSIJA Nesreća u gradu Zelenodolsk

Gorjela još jedna bolnica: Poginule dvije osobe

Uzrok požara se istražuje, a prema preliminarnim podacima moguće je da je došlo do kratkog spoja

Avaz.ba / Telegraf.rs

Ovo je još jedan u nizu požara u ruskim bolnicama

Foto: AP


Dvije osobe su poginule a četiri povrijeđene u požaru u bolnici u gradu Zelenodolsk u ruskoj republici Tatarstan.

- Ministar zdravlja Marad Sađukov otišao je na lice mjesta. Za sada imamo informacije o dvije žrtve - rekla je portparolka tatarstanskog ministarstva zdravlja za TAS.

Kako je zvaničnik lokalne hitne službe rekao za tu agenciju, 88 pacijenata je evakuirano u susjednu zgradu. Požar je u međuvremenu ugašen.

Uzrok požara se istražuje, a prema preliminarnim podacima moguće je da je došlo do kratkog spoja.

Bolnica ima dva sprata, a požar je zahvatio pet kvadrata na prizemlju gde je vaskularno odjeljenje.Među evakuiranim i povrijeđenim nema pacijenata oboljelih od koronavirusa.Ovo je još jedan u nizu požara u ruskim bolnicama. Prije dvije sedmice su za samo četiri dana gorjele tri zdravstvene ustanove. U požaru u Moskvi u bolnici u kojoj se liječe pacijenti oboljeli od koronavirusa poginula je jedna osoba. Dan kasnije, požar je izbio u staračkom domu koji nije imao svu neophodnu dokumentaciju za rad u Krasnogorsku.

Tu je poginulo deset osoba. Onda je 12. maja požar izbio i u bolnici "Sveti Đorđe" u Sankt Peterburgu koja je pretvorena u kovid bolnicu. Poginulo je pet pacijenata sa intenzivne nege.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na