HRVATSKA

Urnebesna fotografija Milanovića i Plenkovića: Pozdraviti se ili ne pozdraviti

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika i članove DIP-a koji su mu uručili službene rezultate izbora

Milanović i Plenković. Dalibor Urukalović/Pixsell

Fu. M. / Avaz.ba

16.7.2020

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika i članove Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koji su mu uručili službene rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor.


- Odluku o dodijeli madnata sam uručio gospodinu Plenkoviću. Donio je potpise i rezutati su jasni, želim mu sve najbolje. Broj potpisa je 76. To je komad papira, on je donio potpise. Izbori rezultata su jasni, čestitao sam mu još davnih dana, želim mu sve najbolje. Nadam se da će svi biti zdravi, čili, veseli, prisutni, da neće biti zdravstveno kompromitirani i da ćete moći normalno raditi", dodao je govoreći o izabranim zastupnicima u Hrvatskom saboru - kazao je Milanović.

Andrej Plenković je potom kazao da zahvaljuje predsjedniku Republike na povjerenom mandatu za sastavljanje nove vlade.

Milanović i Plenković. Dalibor Urukalović/Pixsell

- Ovakav rezultat i pobjeda obvezuje. Pred Hrvatskom je puno zahtjevnih izazova, prije svega političkog, ekonomskog, financijskog i javno-zdravstvenog karaktera. Stoga nam je cilj bio da idemo što prije na sazivanje Hrvatskog sabora. Dogovor je da to bude 22. srpnja. Izglasavanje povjerenja Vladi bit će u četvrtak, a nakon toga će biti prva sjednica nove Vlade - kazao je Plenković.

Govoreći o novoj vladi Plenković je rekao da će imati 16 ministarstava te da će potpredsjednici biti Davor Božinović, Zdravko Marić, Tomo Medved i Boris Milošević.

Zanimljivo je da je Milanović Plenkoviću pružio ruku, ali je on nije prihvatio već je ponudio lakat zbog mjera zaštite od zaraze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.