GODIŠNJICA "OLUJE"

Gotovina u Kninu: Okončali smo nametnuti rat i stvorili pretpostavke za mir

Ovih 25 godina života u miru i sigurnosti Hrvatska se gradi i razvija u modernu hrvatsku demokraciju, kazao je Gotovina

Gotovina: Ostvarit ćemo postavljene ciljeve. HRT

Fu. M. / Avaz.ba

5.8.2020

Četvrt stoljeća prošlo je od "Oluje", operacije koja je odredila budućnost naše domovine, kazao je na početku svog obraćanja hrvatski general Ante Gotovina tokom obilježavanja godišnjice "Oluje".


- Ono, za naš narod sudbonosno vrijeme, zauvijek nas je povezalo. Pod vodstvom prvog predsjednika Franje Tuđmana, Gojka Šuška, svih načelnika glavna stožera, od Bobetka preko Tusa do Červenka, u posebno nepovoljnim okolnostima gradili smo Hrvatsku vojsku sposobnu obraniti se, okončati nametnuti rat i stvoriti pretpostavke za mir. Žrtve života mladih vojnika i onih koji su izgubili svoje zdravlje u kolektivnoj su svijetu našeg naroda. S ponosom i tugom sjećamo se naših prijatelja. S dubokim poštovanjem pozdravljam vas, drage obitelji poginulih - kazao je Gotovina.


Dodao je i da je Hrvatska iz "Oluje" naučila važnu lekciju te da je nakon toga samo postala jača i bolja.

- Ovih 25 godina života u miru i sigurnosti Hrvatska se gradi i razvija u modernu hrvatsku demokraciju, državu koja brine o najmanjima i najpotrebitijima, oni su ogledalo našeg društva. Oni uživaju u jednakosti i slobodi, imaju jednaka prava i jednaka obaveze. Ostvarit ćemo postavljene ciljeve i znat ćemo odgovoriti na sve izazove vremena u kojem živimo. Na tom putu želim nam uspjeh uz božju pomoć - rekao je Gotovina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.