NEVJEROVATAN SLUČAJ

Baka se probudila nakon što su je proglasili mrtvom

Vozač hitne pomoći koji je čuo buku iz mrtvačnice se preplašio kada je čuo uplašen glas zaposlenog u mrtvačnici kako viče: "Bako, lezi, bako, budi mirna"

Baka oživjela u mrtvačnici. Ilustracija

Avaz.ba

23.8.2020

Osamdesetjednogodišnja Zinaida Kononova imala je operaciju slijepog crijeva, nakon čega je proglašena mrtvom. Njena porodica je ubrzo obaviještena o smrti i počela je sa pripremama za sahranu. Baka je prebačena u mrtvačnicu u oblasti Kursk

Međutim, skoro sedam sati kasnije, zaposleni u mrtvačnici je bio šokiran kada je zatekao Zinaidu kako leži na podu, prenosi "Cdm.me". Ispostavilo se da baka, ipak, nije mrtva i da je pokušala da siđe sa stola za obdukciju, ali je pala.

Vozač hitne pomoći koji je čuo buku iz mrtvačnice se preplašio kada je čuo uplašen glas zaposlenog u mrtvačnici kako viče: "Bako, lezi, bako, budi mirna." Mislio je da je zaposleni poludio i da je počeo da razgovara sa mrtvim ljudima, ali kada je ušao u prostoriju i vidio da ga penzionerka drži za ruku i traži pomoć, sve mu je bilo jasno.

Zinaida je prebačena na odjeljenje intenzivne njege i njena porodica je obaviještena da je živa i da je došlo do greške. Ljekari su porodici rekli da je Zinaida bila klinički mrtva 15 minuta, ali da se "bukvalno vratila sa onog svijeta".

Ljekar i anesteziolog su na kraju priznali da su Zinaidu poslali u mrtvačnicu sat i 20 minuta nakon što je umrla, umjesto dva sata kao što procedura nalaže. U međuvremenu je prebačena u bolnicu u Kursk na dalje lječenje.

Porodica planira da tuži bolnicu.

Nesretna penzionerka je na kraju preminula, ovaj put stvarno, pet dana po "povratku iz mrtvih".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.