TRAGEDIJA U UKRAJINI

Dvogodišnjeg dječaka rastrgala dva njemačka ovčara

Mali Jegor je bio u dvorištu kad su psi pobjegli iz boksa i nasrnuli na njega

Dječak imao izuzetno teške povrede. Agencija

Z. K.

4.10.2020

Dvogodišnji mališan preminuo je u ukrajinskoj bolnici 10 dana nakon što su ga na proslavi njegovog rođendana napala i izujedala dva njemačka ovčara. Roditelji nisu primjetili kada je dijete izašlo iz kuće u kojoj su se 18. septembra okupili rodbina i prijatelji da obilježe njegov drugi rođendan, piše "Daily Mail". 

Mali Jegor (Yegor) je bio u dvorištu kad su psi pobjegli iz boksa i nasrnuli na njega. Kasnije se ispostavilo da otac nije dobro zatvorio vrata boksa. Kad su primjetili da djeteta nema, roditelji su izašli napolje i zatekli pse, koji su ga i dalje napadali.

- Dječak je ležao bez svijesti u lokvi krvi. Psi su ga čerečili - izjavila je Aleksandra Timošenkova (Timoshchenkova), koja volontira u dobrotvornoj organizaciji i koja je pomogla porodici da prikupi novac za dječakovo liječenje.

Mališan je vojnim helikopterom prevezen u Regionalnu dječju bolnicu u Dnjepru, gdje je odmah priključen na aparate za disanje. Četiri tima hirurga borila su se za njegov život. Tokom petosatne operacije, hirurzi su mu povezali krvne sudove, zašili bešiku i creva, te uklonili tkivo "koje su psi grizli". Otkako je izgubio svijest, Jegor više nije dolazio sebi.

Natalija Dementjeva (Natalia Dementyeva), načelnica bolnice, izjavila je da je dječak imao izuzetno teške povrede. Policija je pokrenula istragu protiv Jegorovog oca i majke zbog neispunjavanja roditeljskih dužnosti. Ukoliko budu proglašeni krivim, prijeti im kazna od tri godine zatvora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.