MJERE ZBOG KORONE

Frankfurt zabranio točenje alkohola i uveo policijski sat, Brisel zatvara kafiće i barove

Svaka sedma testirana osoba u Briselu pozitivna na koronu

Brisel: Restorani će za sada ostati otvoreni u pokušaju da ugostiteljstvo održi na životu. AFP

A. J.

7.10.2020

Grad Frankfurt uveo je mnoštvo novih mjera u borbi protiv pandemije uključujući zabranu  točenja alkohola i policijski sat.

Alkohol se više neće konzumirati na javnim prostorima, a policijski sat se primjenjuje od 22 sata. do 6 sati

Okupljanja u javnim i unajmljenim prostorima bit će ograničena na 25 ljudi, a samo 10 osoba u isto vrijeme će se moći privatno sastajati.

Maske će biti obavezne u tržnim centrima, glavnim trgovačkim ulicama i na vjerskim ceremonijama. Vlasti takođe razmatraju da ih učine obaveznim u višim školama nakon jesenjeg raspusta.

I Brisel zatvara kafiće i barove. Svim barovima, kafićima i dvoranama za događaje u Briselu rečeno je da moraju biti zatvoreni najmanje na mjesec u četvrtak od 7 sati, pošto je belgijska prijestolnica izašla iz okvira nedavno pooštrenih nacionalnih ograničenja u Belgiji.

Gradski čelnici najavili su da će zabraniti i pijenje alkohola na javnom mjestu, da će sportski klubovi morati zatvoriti menze, a konzumacija hrane na pijacama zabranjena je uslijed spiralne stope zaraze.

Restorani će za sada ostati otvoreni u pokušaju da ugostiteljstvo održi na životu. Istaknuto je da je svaka sedma testirana osoba u Briselu pozitivna na koronu, a u Briselu nijedna općina nije ispod nacionalnog prosjeka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.