PREDIZBORNA KAMPANJA

Tramp: Ako glasate za Bajdena nema Božića, vjenčanja, djece u školi...

Tramp je u nastavku predizborne kampanje u Arizoni ismijavao naredbe o nošenju maski

A. J. / Srna

Tramp: Uslijedile bi nove blokade

Foto: AFP


Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) pozvao je američke države da odbace mjere zatvaranja povodom pandemije koronavirusa, a njegov protivkandidat na izborima Džozef Bajden (Joe Biden) rekao je da se pandemija ne može zaustaviti "isključenjem na prekidač".

Tramp je u nastavku predizborne kampanje u Arizoni ismijavao naredbe o nošenju maski i upozorio da bi, u slučaju pobjede Bajdena, uslijedile nove blokade i ekonomska mizerija Amerikanaca.

- Ako glasate za Džoa Bajdena, to znači da nema djece u školi, nema diplomiranja, nema vjenčanja, nema dana zahvalnosti, nema Božića, nema ni Četvrtog jula - rekao je Tramp, prenio je BBC.

Bajden je u obraćanju iz svog doma u Delaveru rekao da Trampovo upravljanje Amerikom pogoršava krizu koronavirusom i da predstavlja "uvredu" za žrtve ove bolesti.

On je rekao da okupljanja na kojima ljudi ne nose maske ili ne drže fizičku distancu potencijalno predstavljaju događaje na kojima se virus maksimalno širi.

Bajden, koji nije odbacio mogućnost uvođenja novih blokada, rekao je da u kampanji "neće davati lažna obećanja da je pandemiju moguće isključiti na prekidač" i dodao da treba omogućiti da "nauka utiče na naše odluke".

Više od 75 miliona Amerikanaca već je iskoristilo mogućnost ranog glasanja, a blizu 50 miliona je poslalo glasove poštom, što je rekordan broj, a posljedica je aktuelne pandemije.

Broj smrtnih slučajeva od virusa korona u porastu je širom SAD, a u posljednje vrijeme svakog dana umire oko 800 ljudi.

Više o temi Donald Trump

PRODUŽEN ROK ZA GLASANJE
Vrhovni sud odbacio Trampov zahtjev za Sjevernu Karolinu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na