SJEDINJENE DRŽAVE

Facebook produžio zabranu političkog oglašavanja za još mjesec

Naša odluka da privremeno obustavimo oglašavanje o političkim i socijalnim pitanjima nastavlja se kao dio naših trajnih napora da zaštitimo izbore u SAD, naveli su iz Facebooka

A. J. / Anadolija

Procijenit će da li će se ranije ukinuti zabrana

Foto: Ilustracija


Društvena mreža Facebook produžila je privremenu zabranu političkog oglašavanja za još mjesec dana, a koju je uvela nakon što u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) rezultati predsjedničkih izbora nisu bili odmah poznati, javlja Anadolija.

- Naša odluka da privremeno obustavimo oglašavanje o političkim i socijalnim pitanjima nastavlja se kao dio naših trajnih napora da zaštitimo izbore u SAD - naveli su iz Facebooka.

U saopćenju je zabilježeno da se može očekivati ​​da će zabrana trajati još mjesec, ali navedeno je da će se procijeniti prilika da se ranije ukine zabrana.

Drugi tehnološki div u zemlji Google objavio je u utorak navečer da je odlučio na neko vrijeme platformu držati podalje od političke reklame, budući da su rezultati izbora za Senat u državi Džordžiji bili u drugom krugu i te da mogu odrediti većinu u Senatu.

Više o:

Facebook SAD
NA VRH

Podijeli članak na