OBJAVIO VIDEOKLIP

Donald Tramp se vratio na Facebook i YouTube

Republikanski lider koji ima 76 godina ponovno se kandidirao za predsjednika

Tramp se vratio na društvene mreže. Printscreen

H. J. I.

17.3.2023

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) objavio je večeras svoje prve postove na vraćenim Facebook i YouTube nalozima, više od dvije godine nakon što su mu računi ukinuti zbog pobune na američkom Kapitolu.

- Vratio sam se - rekao je Tramp, uz videoklip od 12 sekundi koji je kako se čini prikazao njega kako drži svoj pobjednički govor nakon pobjede na izborima 2016. godine, uzvikujući: "Izvinite što ste čekali – komplikovan posao".

Republikanski lider koji ima 76 godina ponovno se kandidirao za predsjednika, ali do sada nije mogao objaviti nikakav sadržaj za svojih 34 miliona pratilaca na Facebooku i 2,6 miliona YouTube pretplatnika.

Platforme su blokirale Trampa nekoliko dana nakon pobune 6. januara 2021. godine, kada je gomila njegovih pristalica koja je pokušavala zaustaviti potvrđivanje njegovog izbornog poraza od Džoa Bajdena (Joe Biden), upala na američki Kapitol u Vašingtonu.

On je kažnjen zbog objavljivanja sadržaja za koji platforme tvrde da izaziva nemire, a sada je Youtube je objavio da se može vratiti dva mjeseca nakon nakon što je Facebook otključao njegov profil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.