AMERIKA

Tramp: Pobjeđujem u Nevadi

Prethodno je objavio da je u Pensilvaniji broj odbačenih glasačkih listića pristiglih poštom 30 puta manji nego na prethodnim izborima 2016. godine

Nevada, Pensilvanija i Džordžija su države u kojima Trampov advokatski tim pokušava da dokaže izborne nepravilnosti. AGENCIJE

A. V. / Srna

17.11.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) najavio je na "Twitteru" pobjedu u Nevadi, a njegovi advokati navode da je u okrugu Klark, najvećem u Nevadi, odbačena šestina glasova zbog "neobjašnjivih neslaganja". 

Tramp je objavio tvit advokata Adama Pola Laksalta (Paul Laxalt) i novinarke Megan Meserli (Messerly), koji tvrde da je riječ o oko 153.000 glasova.

Prethodno je Tramp objavio da je u Pensilvaniji broj odbačenih glasačkih listića pristiglih poštom 30 puta manji nego na prethodnim izborima 2016. godine.

- Zbog toga nisu dozvolili našim posmatračima da budu prisutni tokom prebrojavanja glasova - naveo je Tramp.

On ističe da u Džordžiji ne dozvoljavaju provjeru vjerodostojnosti potpisa na kovertama kojima su poslati glasački listići, zbog čega je ponovno prebrojavanje, kako je napisao, "besmisleno".

O odbacivanju glasova u Nevadi na svom "Twitteru" pisao je i Trampov saradnik Ričard Grenel (Richard Grenell).

Grenel je naveo da "zvaničnici Nevade ne mogu da provjeravaju izbornu krađu jer nemaju vremena ni resursa, ali su odbacili 153.000 glasačkih listića u strahu od krađe, dok krađu nisu ni provjeravali".

Nevada, Pensilvanija i Džordžija su države u kojima Trampov advokatski tim pokušava da dokaže izborne nepravilnosti, navodi "Sputnjik".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.