INCIDENT

Novinar "upao" na povjerljivu konferenciju EU, poručeno mu da čini krivično djelo

Žao mi je što sam vam prekinuo konferenciju - rekao je Verlan

Fu. M.

Nizozemski novinar na sastanku EU zvaničnika

Foto: twitter


Nizozemski novinar Daniel Verlan (Verlaan) uspio je u petak "upasti" na povjerljivu videokonferenciju ministara obrane EU-a.

Zaposlenik televizije RTL sastanku se priključio nakon što je nizozemska ministrica obrane slučajno na svojemu Twitteru objavila podatke o prijavi na videokonferenciju.

Vidno iznenađeni novinar koji prati područje tehnologije počeo je mahati čim je shvatio da je "u nebranu grožđu" - piše BBC.

- Dobro, znate li vi da ste upali na povjerljivu konferenciju? - upitao ga je Žozep Borelj (Josep Borrell), šef vanjske politike EU.

- Da, da, izvinjavam se, ja sam nizozemski novinar. Žao mi je što sam vam prekinuo konferenciju - rekao je Verlan, dok su se prisutni ministri smijali. "Evo, odmah odlazim", kazao je brzo.

- Znate li da je ovo što činite krivično djelo - upitao ga je Borelj, savjetujući mu da se "izlogira prije nego što mu na vrata pokuca policija".

Verlan je sastanku pristupio pošto je nizozemska ministrica obrane Ank Bijleveld na Twitteru objavila fotografiju s adresom za prijavu i dio PIN koda.

Naime, nakon nekoliko pokušaja novinar RTL-a je uspio pogoditi PIN, s obzirom na to da je od pet brojeva u tvitu bilo napisano njih pet, objavile su novinske agencije.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na