HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović: Mi ne idemo na razbijanje BiH, neki mi to spočitavaju, sretno im s tim

Kršenje Dejtona je važna tema, konstatirali smo da se to događa, kazao Milanović

Fu. M.

Zoran Milanović

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kazao je novinarima da ne zna kakva je pozicija Vlade kada je u pitanju vakcinisanje protiv koronavirusa. 

- Država može puno, može sve kada su u pitanju životi i sudbina mladih muškaraca, znate za vojni rok, u nekim državama postoji i dalje kod nas ne postoji, može se uvesti odlukom vlade. To je puno veća razina intruzije u nečiju slobodu nego kad se netko cijepi. Rekao sam da se neću cijepiti prvi da se oni koji su potrebiti budu prije mene. Svi su shvatili, par glupana nije. Napali su me da nisam normalan, sad ako treba cijepit ću se prvi - kazao je.

Komentirao je i odnos sa predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem te navode da  "ruše" BiH. 

- Ja to ne gledam osobno. Puno sam, možda i previše za svoje godine prošao. Predlagao sam, nisam nikog prozvao da je riječima i djelima izazvao teroristički napad, kad je rečeno morao sam inzistirati da se sastane vijeće. Ono ima smisla kao top briefing. Nismo imali po točkama reda odluke. Kršenje Dejtona je važna tema. Konstatirali smo da se to događa, ministar vanjskih poslova, premijer i ja. Možda sam ja vokalniji od drugih, ali vidio sam da se ministar vanjskih poslova uključio u nedjelju. Mi ne idemo na razbijanje BiH. Neki mi to predbacuju, sretno im s tim - kazao je.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na