TURSKA

Erdoan: Muslimani su suočeni sa kampanjom mržnje kao i nekada Jevreji

Neprijateljstvo prema islamu i muslimanima postalo je politika koju brane i predsjednici nekih evropskih država, kazao je Erdoan

Redžep Tajip Erdoan. agencije

Fu. M. /Anadolija

25.11.2020

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je danas da je pandemija COVID-19 podsjetila da čovječanstvo dijeli istu sudbinu i da se "svi nalazimo na istom brodu, bez obzira na vjeru, jezik ili naciju", javlja Anadolija.

Erdoan je iz Predsjedničke palate održao uvodno izlaganje na početku 36. zasjedanja Stalnog komiteta za ekonomsku i komercijalnu saradnju pri Organizaciji islamske saradnje (COMCEC).

On je u obraćanju učesnicima online zasjedanja COMCEC-a kazao da je neophodno aktivirati subvencije i olakšice u međunarodnoj trgovini kako bi se izbjegle pogubne posljedice pandemije u toj oblasti.

- Neprijateljstvo prema islamu i muslimanima postalo je politika koju brane i predsjednici nekih evropskih država. Muslimani su suočeni s istom kampanjom linča i mržnje koja je u Evropi provođena nad Jevrejima uoči Drugog svjetskog rata - kazao je Erdoan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.