ODLAZEĆI PREDSJEDNIK SAD

Zahvaljujući Twitteru, Tramp dobio ideju za novi biznis

Twitter nije za slobodu govora, napisao je Tramp

N. Ajnadžić

9.1.2021

Twitter blokirao Trampa. Avaz

Twitter je obrisao nove objave koje je Donald Tramp (Trump) objavio na službenom vladinom računu @POTUS i suspendirao račun njegove predsjedničke kampanje, nakon trajnog uklanjanja Trampovog ličnog računa @realDonaldTrump s platforme.

Kompanija je rekla da bi računi koje je Tramp koristio da bi zaobišao zabranu također mogli biti suočeni s trajnom suspenzijom. 

- Twitter nije za slobodu govora - napisao je Tramp u sada izbrisanim objavama, dodavši da u bliskoj budućnosti razmišlja o izgradnji vlastite platforme za društvene medije.

Twitter je ugasio i račun kampanje @TeamTrump nedugo nakon što je poslao tweet s "izjavom predsjednika Trampa" optužujući Twitter za "zabranu slobode govora" i koordinaciju s "Demokratima i radikalnom ljevicom" da ga ušutkaju.

Tramp je prije toga usmjerio svojih 2,3 miliona pratilaca na svoj račun na Parleru, koji je popularan među konzervativcima zbog svog pristupa moderaciji sadržaja. Google je suspendirao Parler u petak, pozivajući se na objave koje potiču na nasilje, dok im je Apple dao 24 sata da predaju detaljan plan moderiranja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.