FRANCUSKA

Detalji o braku Makronovih: Predsjednik zove Bridžit svakih sat i pol

Nova biografija rasvijetlila je vrlo intenzivnu vezu između francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) i njegove supruge Bridžit (Brigitt)

Autorica fascinirana Makronovom ljubavnom pričom. AFP

A. Č. / Daily Mail

10.9.2021

Nova biografija rasvijetlila je vrlo intenzivnu vezu između francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) i njegove supruge Bridžit (Brigitt).

Francuska novinarka Gael Tchakaloff (49), koji je prijatelj sa Makronima od 2016. godine, pomno ih je pratio godinu i po prije nego što je napisao "Tant Qu'on Est Tous les Deux" (Sve dok smo zajedno), biografiju koja je objavljena prošle sedmice u Francuskoj, piše Daily Mail.

Knjiga, koja nije službeno odobrena, ali uključuje citate Bridžit (68), kao i saradnika francuskog predsjednika, prikazuje par kao blisku jedinicu koja jedva čini nešto bez drugog.

Tchakaloff, koja je u knjizi rekla da je fascinirana Makronovom ljubavnom pričom, otkrila je da francuski predsjednik poziva svoju ženu svakih sat i po.

U međuvremenu, anonimni izvori bliski paru otvorili su se Chachaloff o vezi Emanuela i Bridžit, pri čemu je jedna nazvala prvu damu "posvećenu uspjehu svog muža", i prisjetila se svojih vrlo razmetljivih javnih iskaza ljubavi u prvim danima svoje romanse, kada je  Makron bio na Univerzitetu.

Predsjednikova majka, također je ekskluzivno razgovarala s autorom o svom bliskom prijateljstvu s Bridžit.

Naslovnica knjige. AFP

Tchakaloff, koja je u bliskim odnosima s Makronima, posebno s Bridžit, otkriva u knjizi da ju je predsjednički tim stavio na crnu listu nakon što je objavila svoje namjere da napiše knjigu o francuskom predsjedniku.

Međutim, kroz prijateljstvo s prvom damom Francuske, uspjela je pridobiti predsjednika, te joj je odobren pristup da prati Makrona i njegovu suprugu gdje god su išli.

Bračni par Makron: Imaju zajednički raspored. AFP

Pišući za Le Point, publikaciju s kojom je podijelila dio knjige prije objavljivanja, Tchakaloff je rekla: "Nikad ne prođe sat i pol, a da međusobno ne razgovaraju".

- Imaju zajednički raspored. Oni znaju iz minute u minut šta drugi radi - dodala je.

U knjizi je Makronu poručila: "Ideš u krevet nakon potpunog razgovora sa ženom koja je zaljubljena u tebe.

Prva dama se šalila o tome da je "razvedena" ako se predugo udalji od muža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.