EVROPA POSTALA EPICENTAR

Protesti u Parizu protiv restrikcija zbog korone u Austriji

Istraživanje javnog mnijenja Elabe objavljeno u francuskim medijima u četvrtak navodi da je oko 60 posto ispitanih podržalo novo zatvaranje u Francuskoj za one koji nisu u potpunosti vakcinisani protiv virusa

oni koji protestuju ispred austrijske ambasade u Parizu rekli su da bi takve mjere bile diskriminatorne i strahuju da bi vlada predsjednika Emanuela Makrona mogla poduzeti slične korake. Ilustracija

N. Aj. / Fena

18.11.2021

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se u četvrtak ispred austrijske ambasade u Parizu kako bi demonstrirali protiv novih austrijskih restrikcija vezanih za Covid-19, strahujući da bi Francuska mogla ponovo uvesti ograničenja u cilju smanjenja cirkulacije virusa.

Događaj, koji je prošao mirno, organizovao je krajnje desničarski političar Florian Filipot (Philippot), koji je bio na čelu protesta u Francuskoj protiv koronavirusnih pasoša i potvrde o vakcinaciji koja je potrebna za mnoge dnevne aktivnosti.

Evropa je ponovo postala epicentar pandemije, što je navelo neke zemlje da ponovo uvedu restrikcije uoči Božića i izazvalo debatu o tome da li su vakcine same po sebi dovoljne da stanu u kraj Covid-19.

Ranije ove sedmice, Austrija je uvela karantin za ljude koji nisu vakcinisani protiv Covid-19, prenosi Reuters.

Istraživanje javnog mnijenja Elabe objavljeno u francuskim medijima u četvrtak navodi da je oko 60 posto ispitanih podržalo novo zatvaranje u Francuskoj za one koji nisu u potpunosti vakcinisani protiv virusa.

Ipak, oni koji protestuju ispred austrijske ambasade u Parizu rekli su da bi takve mjere bile diskriminatorne i strahuju da bi vlada predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) mogla poduzeti slične korake.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.