BRITANSKA AVIOKOMPANIJA

British Airways ukinuo preko 2.000 letova pa iz kompanije poručili: Nema ko da putuje

Ljudi sve manje potražuju letove i putovanja usljed pandemije koronavirusa

British Airways: Odluka se odnosi i na lokalne rute. twitter

E. Ć.

7.12.2021

Britanska aviokompanija "British Airways" drastično je smanjio broj letova do marta, a sve zbog pandemije koronavirusa koja je uticala na ljude koji sve manje potražuju letove i putovanja. 

Kako piše britanski "The Sun", ova aviokompanija je u decembru odbacila 545 letova, 1.146 u januaru, te 210 u februaru i 243 u martu, što je preko 2.000 letova. Glasnogovornik British Airways-a je rekao kako ovo nema veze sa novim sojem omikrona ili s povećanim ograničenjima za putovanja, već su jednostavno očistili raspored zbog smanjenja potražnje za letovima.

Odluka da se smanji broj letova je uticao i na lokalne rute, a kako su iz "British Airways" naveli, oni koju imaju karte na izbačene datume mogu tražiti povrat cijelog iznosa ili zamijeniti let.

Inače, u Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je danas uvela nova pravila, prema kojem će svi koji stariji od 12 godina koji žele ući u UK morati napraviti test na koronavirus. Putnici iz zemalja koje nisu s crvenog popisa moraju u samoizolaciju dok ne dobiju negativan PCR test, dok oni s crvenog spiska moraju u jedanaestodnevnu izolaciju u hotelu. 

Irska aviokompanija "Ryanair" je objavila da je otkazala svoje letove, što je poremetilo planove putovanja više od 230.000 putnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.