PORTPAROL BIJELE KUĆE

Psaki: Rusija je sada sposobna da u svakom trenutku napadne Ukrajinu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izazvao ovu krizu tako što je skupio 100.000 vojnika duž ukrajinske granice, navela je Psaki

Džen Psaki. Twitter

E. Ć. / Srna

18.1.2022

Rusija je sada sposobna da napadne Ukrajinu u svakom trenutku, izjavila je portparol Bijele kuće Džen Psaki (Jen).



Nijedna opcija nije isključena

- Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izazvao ovu krizu tako što je skupio 100.000 vojnika duž ukrajinske granice, uključujući nedavno prebacivanje ruskih trupa u Bjelorusiju radi zajedničkih vježbi i dodatnih manevara na istočnoj granici Ukrajine - rekla je Psaki na pres-konferenciji.

Na pitanje novinara da prokomentariše vijesti iz medija o tome da SAD i EU navodno više ne razmatraju opciju isključivanja Rusije iz platnog sistema SVIFT u slučaju dalje eskalacije oko Ukrajine, Psaki je rekla da "nijedna opcija nije isključena".

Moskva pojačala vojno prisustvo na ukrajinskoj granici

Ona je navela da Vašington nastavlja da se konsultuje sa saveznicim po tom pitanju, prenosi "Sputnjik". 

Zapad u posljednje vrijeme optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine.

Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premješta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.