UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski se obratio naciji: Izdajemo oružje svima koji su sposobni za odbranu suvereniteta Ukrajine

Danas se ispisuje historija, ali drugačija historija za nas i Rusiju. Prekinuli smo diplomatske odnose s Rusijom. Ukrajina se brani i neće se odreći sloboda što god mislili u Moskvi, istakao je

Volodimir Zelenski. TWITTER

E. Ć.

24.2.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) obratio se naciji povodom ruske invazije. 

- Imamo snažnu vojsku i naš je narod snažan, želim izraziti podršku vojsci koja je uključena u borbe. Neprijatelj je pretrpio teške žrtve, a one će biti još teže. Ukrajinu se napada iz zraka, sa sjevera i juga i nacionalna solidarnost je temelj ukrajinske državnosti - rekao je Zelenski u svom obraćanju.

- Izdajemo oružje svima koji su sposobni za odbranu suvereniteta. Svaki će građanin odlučiti o budućnosti naše zemlje. Svi s vojnim iskustvom moraju se javiti u centre za novačenje. Molim vas da se odazovete i darujete krv - poručio je ukrajinski predsjednik.

Zelenski je rekao da će sigurnosno vijeće ukloniti sankcije svima koji se uključe u odbranu Ukrajine.

Danas se ispisuje historija, ali drugačija historija za nas i Rusiju. Prekinuli smo diplomatske odnose s Rusijom. Ukrajina se brani i neće se odreći sloboda što god mislili u Moskvi - rekao je Zelenski, te dodao:

- Rusija je napala našu državu na strašan način kakav je Njemačka učinila. Rusija je na putu zla, ali puno ovisi o ruskom narodu. Narod Rusije će morati odabrati kojim će putem krenuti. Svi koji nisu izgubili čast u Rusiji još imaju vremena izaći i prosvjedovati protiv ovog rata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.