NEIZVJESNA NOĆ

Ruska vojska okružila Mariupolj, čuju se sirene za zračni napad

Bitka za grad će biti krvava i očekuje se borba za svaku kuću, napisao je novinar Thomas van Linge na svom zvaničnom Twitter profilu

Ruske trupe napadaju grad. Screenshot

H. J. I.

2.3.2022

Prema posljednjim informacijama, ruske trupe se prema Mariupolju kreću iz dva smjera i to iz pravca Krima, tačnije Melitopolja i Berdjanska, gradova koje su ruske trupe zauzele u prethodnim danima, i s druge strane iz pravca regije Donbas. Kako javljaju ukrajinski mediji, ponovno odjekuju sirene uzbune za zračni napad u gradu Mauripolj.

Povodom situacije u i oko grada, oglasili su se i zvaničnici Mariupolja te su istakli kako su ruske trupe već bombardovale određene dijelove grada.

- Struja je isključena i Mariupolju nakon napada ruskih snaga. Grad je pod velikim pritiskom neprijatelja, ali se još drži - naveli su zvaničnici.

- Mariupolj će biti pod opsadom ruskih snaga večeras. Bitka za grad će biti krvava i očekuje se borba za svaku kuću - piše Thomas van Linge, jedan od novinara koji prati situaciju na ovom dijelu fronta.

Također, povodom situacije oko Mariupolja oglasio se i novinar britanskog Telegrapha Roland Oliphant koji je naveo kako je dobio poruku od ukrajinskog vojnika koji se trenutno nalazi u Mariupolju.

- Ako nam se nešto desi, nemojte nas zaboraviti. Okruženi smo u Mariupolju i ne možemo nigdje izaći - stoji u poruci koju je objavio Oliphant na svom Twitter profilu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.