OBORENA RUSKA RAKETA

Eksplozija potresla željezničku stanicu u Kijevu gdje je evakuirano hiljade žena i djece

Savjetnik ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je eksploziju izazvala olupina oborene ruske krstareće rakete, a ne direktni raketni udar

Vozovi su nastavili da saobraćaju. Guardian / Ilustracija

N. Aj. / Reuters

2.3.2022

Eksplozija je potresla željezničku stanicu u Kijevu danas gdje je evakuirano hiljade žena i djece, saopćila je ukrajinska državna željeznička kompanija, dok je Generalna skupština UN-a zahtijevala da Rusija prekine svoju invaziju.

Savjetnik ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je eksploziju izazvala olupina oborene ruske krstareće rakete, a ne direktni raketni udar. Za sada nema informacija o žrtvama, a zgrada stanice je pretrpjela manju štetu, prenosi Reuters.

Vozovi su nastavili da saobraćaju.

Drugi najveći grad u Ukrajini, Harkov, također je pretrpio teško bombardovanje sedmog dana rata, ali Ukrajinci su negirali tvrdnje Rusije da su njene snage zauzele crnomorsku luku Herson.

Američki zvaničnik je također rekao da je kontrola nad Hersonom i dalje osporena i rekao da ruske snage izgledaju sve agresivnije u gađanju infrastrukture unutar Kijeva jer se njegovo napredovanje usporava suočeno s žestokim ukrajinskim otporom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.