SJEVERNA KOREJA

Kim Jong Un kroz prozor pratio probno ispaljivavanje taktičkih navođenih projektila

Sistem taktičkog vođenog oružja novog tipa od velike je važnosti u značajnom poboljšanju vatrene moći topničkih jedinica dugog dometa i poboljšanju učinkovitosti u radu taktičkih nuklearnih bombi, saopćila je vojska

E. Ć.

Kim Jong Un: Prošlog mjeseca prekinuo moratorij na testiranje interkontinenatalnih balističkih projektila

Foto: AFP


Sjeverna Koreja lansirala je imala probno ispaljivanje nove vrste taktički vođenog oružja usmjerenog na jačanje nuklearnih sposobnosti zemlje, saopćila je tamošnja agencija KCNA, prenosi Reuters.

Probnom ispaljivanju prisustvovao je i sjevernokorejski lider Kim Jong Un, koji je sve posmatrao kroz prozor. Sjeverna Koreja je saopćila da je u subotu kasno uočila dva projektila ispaljena s istočne obale Sjeverne Koreje prema moru koji su letjeli oko 110 kilometara s najvećom udaljenosti od zemlje od 25 kilometara i maksimalnom brzinom ispod 4 maha. 

- Sistem taktičkog vođenog oružja novog tipa od velike je važnosti u značajnom poboljšanju vatrene moći topničkih jedinica dugog dometa i poboljšanju učinkovitosti u radu taktičkih nuklearnih bombi - navodi se u saopćenju vojske Sjeverne Koreje, prenosi KCNA.

Podsjetimo, Kim Jong Un je prošlog mjeseca prekinuo samonametnuti moratorij na testiranje interkontinenatalnih balističkih projektila.

Više o temi Sjeverna Koreja

NA VRH

Podijeli članak na