BRUTALNE BORBE

Zelenski: U borbama na istoku zemlje pogine i do 100 ukrajinskih vojnika svaki dan

Kako je guverner Luganska Sergej Gaidai rekao, Rusija koristi taktiku spaljene zemlje. Istakao je kako je Sieverodonjeck pod napadima iz četiri različita smjera, ali da Rusi nisu uspjeli ući u taj grad

E. Ć.

Volodimir Zelenski

Foto: Twitter


Volodimir Zelenski (Zelensky) je objavio kako Ukrajina gubi do 100 vojnika svakog dana u borbama na istoku zemlje. Govoreći na pres-konferenciji, Zelenski je rekao da od 50 do 100 vojnika pogine svakog dana.

Navodi se da se najteže borbe ovih dana vode oko gradova Sieverodonjecka i Lisičanska. Kako je guverner Luganska Sergej Gaidai rekao, Rusija koristi taktiku spaljene zemlje. Istakao je kako je Sieverodonjeck pod napadima iz četiri različita smjera, ali da Rusi nisu uspjeli ući u taj grad.

Guardianova dopisnica Ema Graham Tompson (Thompson) je napisala na Twitteru kako Ukrajina nije bila pretjerano transparentna kada su u pitanju vlastite vojne žrtve. Objava Zelenskog da je u posljednjih mjesec dana ubijeno oko 3.000 Ukrajinaca, navodi ona, govori o tome koliko su brutalne borbe na istoku zemlje.

NA VRH

Podijeli članak na