VIŠE VERZIJA SLIKE

Digitalni forenzičar tvrdi: Fotografije na kojima Herd ima modrice su modificirane

Ne postoji način da bilo koji forenzički stručnjak potvrdi bilo koju od ovih fotografija, istakao je

Amber Herd. Agencije

H. J. I.

26.5.2022

Detalji sa suđenja za klevetu Džonija Depa (Johnny Depp) i Amber Herd (Heard) i dalje ne prestaju intrigirati javnost. Sada je svjedočio i stručnjak za digitalnu forenziku koji je iznio zanimljive tvrdnje o Amberinim modricama.

Digitalni forenzičar Brajan Nemester (Bryan Nemeister) rekao je na suđenju kako su Amberine modricame na fotografijama priloženim na sudu "modificirane".


Fotografije su modificirane

Kada ga je Depov advokat pitao za njegovo mišljenje o fotografijama gdje je prikazana Amber s modricama, Brajan je odgovorio:

- Ne postoji način da bilo koji forenzički stručnjak potvrdi bilo koju od ovih fotografija. Navodim činjenicu da su one modificirane - rekao je on.

Govoreći o prvoj fotografiji prikazanoj na suđenju, Nemester je objasnio da postoji "mnogo verzija nje", prenosi Metro.co.uk.

- Postoje desetine različitih verzija, neke s različitim veličinama datoteka, različitim fizičkim veličinama, a neke su prošle kroz softverske programe za uređivanje fotografija - rekao je on.


Teške optužbe na račun Depa

Sudu su prikazane tri različite verzije fotografije, a Nemester je odgovorio: 

- Sve tri ove fotografije morale su proći kroz neku vrstu transformacije da bi promijenile veličinu - rekao je.

Inače, na sudu su priložene desetine dokaza, među kojima su i spomenute fotografije. Ranije, Herd je iznijela teške optužbe protiv Depa između ostalog spomenuvši kako ju je on seksualno napao te raskrvario usnu i udarao po licu.

Također, izjavila je kako je modrice prekrivala šminkom, tačnije onom brenda Milani Cosmetics, koji se kasnije javio rekavši kako tada uopšte nije postojao proizvod za koji je Amber tvrdila da je njime prekrivala modrice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.