"UZELA JE NOŽ"

Britanac koji je napustio porodicu zbog izbjegle Ukrajinke sada raskinuo: Ponašala se nekontrolirano

Osjećao sam i mislio da sam zaljubljen u nju, ali postoji njena strana s kojom se jednostavno više ne mogu nositi, rekao je Toni

Toni i Sofija. AGENCIJE

A. O.

28.9.2022

Toni Garnet (Tony Garnett), Britanac koji je ovog proljeća ostavio ženu i njihovo dvoje djece zbog izbjeglice iz Ukrajine kojoj su prethodno pružili krov nad glavom, prekinuo je svoju kontroverznu ljubavnu vezu.

Kako smo pisali ranije, on se zaljubio u Sofiju par dana nakon što je ona stigla u njegov i dom njegove 10-godišnje partnerice Lorne, s kojom ima i dvoje djece. 

Zbog ljubavi, ubrzo je napustio porodicu i počeo novi život.



Naime, on je za britanske medije naveo i razlog njihovog prekida. Optužio je Sofiju za nekontrolisano ponašanje i bijesne ispade. Također, naveo je i da se ona miješala u njegov odnos sa kćerkama, istaknuvši da će njih uvijek "držati na prvom mjestu".

Do vrhunca je došlo proteklog vikenda kada su slavili njegov 30. rođendan. Veče se završila tako što je bio primoran pozvati policiju nakon što je Sofija nožem isparala zid u njihovom iznajmljenom domu.


Iracionalno ponašanje

- U subotu navečer uzela je nož i nekoliko puta ubola zid. Stvarno sam se prestrašio i nisam imao izbora nego pozvati policiju. To me nimalo ne veseli, ali bio sam zabrinut za svoju sigurnost - objasnio je.

Toni je priznao da se Sofija tokom četiri i po mjeseca, koliko su zajedno, stalno ponašala iracionalno.

- Osjećao sam i mislio da sam zaljubljen u nju, ali postoji njena strana s kojom se jednostavno više ne mogu nositi. Postaje ljuta i agresivna. Ne mogu više podnijeti njeno zlostavljanje. Ostavio sam Lornu i svoje dvoje djece zbog nje i uložio sam sve dodatne napore kako bih joj pomogao da ostanemo zajedno - istakao je Toni.

Istakao je kako mu je uništila rođendan te da je veza s njom bila greška.

- Pogriješio sam upustivši se u vezu sa njom. Moja veza s Lornom je već bila gotova i bio sam stvarno nesretan. Ali ovo nije bila prava stvar za mene. Nadam se da će pronaći sigurno mjesto za život i da je na sretnijem mjestu. Ali ona nije za mene. Gotovi smo kao par - rekao je.


Slala mu poruke

Toni je već rekao da mu je Sofija slala niz poruka od prekida, moleći ga za pomirenje. Ali on je rekao joj je već davao "priliku za prilikom" i da to ne želi.

- Trudio sam se da ova veza uspije. Znao sam da ćemo izgledati kao kreteni ako prekinemo jer imamo medijski profil i svu pažnju koja nam se pridaje na televiziji i internetu - rekao je Toni koji je na meti negativnih komentara otkako je započeo svoju vezu.

Garnet je istakao da će se obratiti lokalnom vijeću i Ministarstvu unutarnjih poslova kako bi Sofiji pokušao pronaći novi dom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.