PREDSJEDNIK UKRAJINE

Zelenski na Zlatnim globusima: Neće biti trećeg svjetskog rata, ovo nije trilogija

Zelenski se zatim prisjetio dodjela Zlatnih globusa iz ranih 1940-ih, prije završetka Drugog svjetskog rata. "Neće biti trećeg svjetskog rata. To nije trilogija", rekao je Zelenski, prenosi CNN

Zelenski: Vritualno se pojavio na filmskom festivalu. Twitter

D. H.

11.1.2023

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pojavio se u videoporuci tokom televizijskog prijenosa Zlatnih globusa kako bi zahvalio svojim saveznicima u "slobodnom svijetu". Američki glumac Sean Penn je predstavio ukrajinskog komičara koji je postao političar. Oskarovac se prethodno sastao sa Zelenskim u Kijevu i poklonio mu svoj kipić Oscara, tražeći od predsjednika da ga vrati kada rat završi.

Zelenski je holivudskoj publici rekao da "rat u Ukrajini još nije gotov, ali da se plima okreće i da je već jasno tko će pobijediti", što je izazvalo aplauz okupljenih. “Pred nama su još bitke i suze. Ali sada vam mogu reći tko je bio najbolji u prethodnoj godini - vi u slobodnom svijetu, koji ste se ujedinili oko podrške slobodnom ukrajinskom narodu", poručio je Zelenski.

Zelenski se zatim prisjetio dodjela Zlatnih globusa iz ranih 1940-ih, prije završetka Drugog svjetskog rata. "Neće biti trećeg svjetskog rata. To nije trilogija", rekao je Zelenski, prenosi CNN.

Zelenski se već virtualno pojavio na Filmskom festivalu u Cannesu i dodjeli nagrada Grammy kako bi razgovarao o sukobu i zahvalio svim onima u industriji zabave koji su podigli svijest o sukobu koji se vodi na ukrajinskom teritoriju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.